pühapäev

Tulipunaseks.

Ta kannab tavaliselt kas suuremat mõõtu imeliku lõikega t-särki või sinist kleiti. Ta on oma huuled värvinud tulipunaseks. Silma värvide asemel on ta sunnitud mõnikord kandma värvipliiatsitest kraabitud toone, need on ta aeg-ajalt päris lohakalt näole kantud ning tavaliselt on need näolt maha jooksmas triipudena kuna ta teeskleb päeva jooksul mitmeid kordi paanilist nutuhoogu. Kuna ta ei tunnista aluspesu siis see vaatepilt on päris võigas: hooletult ajatud habemega ning imeliku soenguga mees korraldamas päise päeva ajal mõtetuid tseene. Ta soeng meenutab veidi mõne soome pensionärist vanamuti mulletit kes on selle lootusetult viltu maganud, täenäoliselt terve öise laevasõidu ajal karaoket laulnud ja siis purupurjus peaga võõrasse kajutisse magama pugenud, ning hommikul on ta pidanud ärkama pannihoobist piki nägemist. Ning loomulikult sest kleidist ei piisa et varjata ta peenist mis kõnnaku ajal hooletult vastu jalgu tolkneb, mõnikord vastujalutavate inimeste ees ta teeskleb hommikuringutust või teeb võimlemisliigutusi et neid enam ehmatada ja neile sellist õõva tekitada mis tõenäoliselt järgnevatel kuudel rahulikult magada ei lase. Lemmikkohtadeks on tal kas ühistransport või koolide vahetu lähedus, kuid ta ei pelga ka ei haiglaid ega näiteks surnuaedu. Lemmikuks võiks tõenäoliselt lugeda seika kus ta esimesel septembris oma tavalises olekus ühe kooli ees lapsevanemat teeskles ja siis salaja tegelikult põngerjaid kiusas näiteks küsimustega "Kas sa tahad näha onu vagiinat?"
Legend räägib et see algas õnnetusega, mees olevad vene sõjaväes kunagi nii rängalt peksa saanud et ta vajas pool aastat haiglaravi. Pool tema kehast aeti traate täis ning masin puhus talle päevi hinge sisse tagasi, kuid tükkidest millest ta kokku pandi jäi tõenäoliselt väheseks. Lõpuks kui ta vähehaaval paranema hakkas märkasid arstid kohe kummalist käitumist, ilmnesid igasugused kõhedust tekitavad sümptomid. Kõige tavalisem oli muidugi lõputu pomisemine ning perverssne käitumine, kuid ka sattus enesetapukatseid ja tahtmine teistele viga teha, kättemaksusoovid absurdsete võljamõeldud süüdistustega. Kui haigla juhtkond mõistis et teda kinni hoida on liiga kulukas, siis loomulikult samal päeval lasti ta vabaks ja tõsteti ukse taha.
Täna kannab ta sinist kleiti ja loomulikult on see liiga lühike, ning ta juustes on oksarisu. Ta vaatab oimetu näoga otse minu poole ja ta on omale tellinud jäätisekokteili. Meie vahel on mitu tühja lauda ja tooli, ning ma teesklen raamatu lugemist. Ta üritab kokteili juues käituda neiulikult, jalg üle põlve, selg sirgus ja aeg-ajalt pühib ta sõrmega üle oma huulte, silmanurgast kogu aeg otsides ohrit kes teda kasvõi korraks jälgiks.





<< Avaleht

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Tellimine: Postitused [Atom]